Om oss

[Av-art] = ur konsten

Måns Erlandson: danskonstnär
Konstnärlig ledare, koreograf, dansare, pedagog, projektledare
Malin Anclair: konstnärlig rådgivare
Disputerad i psykologi, f.d. dansare och konstnärlig ledare i Avart

[Av-art] = ur konsten

Avart Dans & Rörelse är en professionell dansgrupp som skapar både koreograferade och improviserade föreställningar, perfomances och dansinstallationer om aktuella samhällsämnen eller om konstnärligt utforskande. Detta genom ett brett dansutbud riktat till alla människor i olika åldrar med olika förutsättningar.

Vi undervisar också i dans, performance och rörelseformen kontaktimprovisation samt i inkluderande dansmetoder (communitydans) och har kurser både för professionella dansutövare och en bred grupp dansintresserad allmänhet.

Avarts långa erfarenhet och höga kompetens på barn- och ungdomsområdet gör att vi arbetar främst med föreställningar och dansverkstäder för barn och ungdom i skolmiljöer och särskolan. Men även för vuxna på offentliga scener och genom performance och installationer.

Avart Dans & Rörelse är en ideell kulturförening med säte på Värmdö i region Stockholm. Föreningen bildades 1994 på Årsta Teater med bl.a. Måns Erlandson och Louise Kvarby som initiativtagare.
Avart Dans & Rörelse arbetar med bidrag från stat, region och kommun, men även med nordiskt finansierade projekt. Gruppen samarbetar även med arrangörer, kulturhus samt olika typer av föreningar och företag. Kontakta oss för hjälp att boka danskultur till din arbetsplats, skola, teater eller evenemang.

Måns Erlandson/danskonstnär
Konstnärlig ledare, koreograf, dansare, pedagog, projektledare

Måns Erlandson Maila: info (at) avartdans.se Telefon: 073-600 54 17


Postadress Avart Dans & Rörelse, c/o Erlandson Komministervägen 6, 139 50 Värmdö