Undervisning och fortbildning

Våra verkstäder och communitydansprojekt: kreativa, utmanande, berörande och bejakande för att skapa tillsammans. Vi kallar det inkluderande dans.

Undervisning och fortbildning för lärare, estetelever och professionella

Improvisationstekniker för performance, kontaktimprovisation, komposition samt metoder för communitydans.

Intentionen med våra verkstäder och vår teknikträning är att hitta verktyg och praktiska kunskaper genom improvisationsövningar och kompositionsstrukturer som främjar leken och lyssnandet.

Genom övningar i solo-duo-grupp tränar vi verktyg för närvaro och tillit, att följa, leda och vara tillgänglig, beröring och viktöverföring (ge och ta vikt), golvarbete, hopp, lyft och fall samt impuls, reflex och reaktion. Vi stärker samtidigt kroppens smidighet, styrka och balans samt ökar vår kroppskännedom, tillit och koordination.

Avarts kurser vänder sig till lärare inom estetiska ämnen såsom dans, teater, musik och bild och fungerar som fortbildning med en mängd verktyg för fortsatt arbete med elever/studenter.

Våra kurser kan även fungera som utbildning och teamwork för en skolas samtliga ämneslärare, personal och ledning, eller för andra typer av arbetsgrupper och arbetsplatser.

Avart/Måns Erlandson gästundervisar även vid dans- och scenkonstutbildningar.

Måns Erlandson Maila: info (at) avartdans.se Telefon: 073-600 54 17


Postadress Avart Dans & Rörelse, c/o Erlandson Komministervägen 6, 139 50 Värmdö