LONELY RiDERS

Communitydans för kreativitet, delaktighet och hållbarhet.
Möt professionella dansare och koreografer och gör en föreställning!

LONELY RiDERS arbetar med dans inom tre områden

  • Communitydans; workshops och konstnärliga processer med specifika målgrupper
  • Professionell produktion; föreställningar skapade utifrån möten med våra målgrupper
  • Forskning; knuten till vårt arbete i samarbete med universitet och forskare

Syftet med projektet är att möta olika målgrupper i samhället och arbeta med dans och kroppsspråk runt temat samhörighet. Det övergripande målet är att bygga broar och skapa delaktighet mellan människor och grupper i samhället genom kreativitet och skapande. Utanförskap kan vi uppleva vare sig vi är svenskfödda, flyktingar, unga, gamla, kvinnor eller män. Vi vill ändra upplevelsen av ’vi och dom’ till en upplevelse av samhörighet och gemenskap.

LONELY RiDERS på besök- hur ser ett residens ut?

Vi kommer i uppsökande verksamhet träffa målgrupper/människor lokalt förankrade till ett område- t ex en skola, en arbetsplats, en flyktingförläggning, ett bostadskvarter, ett boende, en vårdinrättning, ett fängelse.

Ett möte med LONELY RiDERS betyder dansverkstäder, där vi arbetar fysiskt med kroppsspråk, dansteknik, musik och rytmer. Tillsammans skapar vi ett material som vi kan redovisa inför varandra och inför en publik på den lokala platsen.

Vad förväntas av er som arrangör?

Vi behöver få veta på vilket sätt och var vårt projekt kan passa in lokalt/i kommunen och vilka målgrupper vi ska arbeta med. I nästa steg behöver vi kontaktpersoner för utvalda målgrupper och lokaler att möta dem i. Finansiellt söker vi större bidrag från olika bidragsgivare för att kunna genomför vår verksamhet till låg eller ingen kostnad för lokala arrangörer.

Medverkande danskonstnärer: Kerstin Abrahamsson, Catharina Allvin, Måns Erlandson, Lotta Gahrton, Conny Jansson, Peter Lagergren

Spela videoklipp

Pressbilder/bildgalleri

Foto: 

Med Stöd från:
Värmdö Kommun, Kulturförvaltningen Region Sthlm, Lekfrämjandet, ABF-Sthlm, Stockholms Stads kulturförvaltning, Nordisk Kulturfond, Kulturkontakt Nord

Måns Erlandson Maila: info (at) avartdans.se Telefon: 073-600 54 17


Postadress Avart Dans & Rörelse, c/o Erlandson Komministervägen 6, 139 50 Värmdö